O1. 10. 2011. GOLUBICA U PROGRAMU OBILJEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA STARIJIH OSOBA

U organizaciji grada  Vukovara obilježen je Međunarodni dan starijih osoba, a prigodnim riječima nazočnima se obratila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine Dragica Radumilo Holoker.  Program je realiziran na Trgu dr. Franje Tuđmana. U programu su sudjelovali Udruga Bijele golubice, OŠ Dragutina Tadijanovića, zbor programa „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ i Golubica – klub osoba s mentalnom retardacijom Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar. Pored glazbeno scenskog nastupa manifestacija je uveličana izložbenim štandovima na kojima su prikazani radovi korisnika Doma za stare i nemoćne Vukovar, Programa „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“, Udruge invalida rada i Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar – Golubica. Pored sudjelovanja u programu Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar – Golubica ustupilo je organizatoru bez naknade ozvučenje koje je korišteno u realizaciji programa.
Ovaj prekrasni događaj kojim smo pokazali našim starijim sugrađanima koliko ih cijenimo i uvažavamo, na žalost iskorišten je i u promidžbene političke svrhe.
Postavlja se pitanje i zašto je ovako mali broj sudionika u ovoj manifestaciji, iako je Pročelnica u svom govoru naglasila da u programu sudjeluju Udruge koje se financiraju iz proračuna grada Vukovara, za nevjerovati je da osim ove narečene tri Udruge (koje su uvijek spremne pokazati svoj rad), nitko drugi ne dobije novac od Grada za svoj rad ili ga dobije ali….