28. – 30. 10. 2011. SOIH – 40. GODINA – XVI. SIMPOZIJ

Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH, 28. listopada u Zagrebu u Hotelu The Regent Esplanade, organizirala je svečanu akademiju povodom obilježavanja 40. godina djelovanja.
Svečanosti su nazočili predsjednici udruga članica temeljnih Saveza kojima je uručeno Priznanje a Udruzi Zahvalnica.
Svečanoj akademiji su nazočili nekoliko Gradonačelnika, Župana, Državni tajnici i drugi visoki dužnosnici, a posebnu čast ukazala je Predsjednica Hrvatske Vlade gospođa Jadranka Kosor koja je pozdravila nazočne.

29. i 30. listopada u Hotelu „Holiday“ održan je XVI Hrvatski Simpozij osoba s invaliditetom o temi KONVENCIJA O PRAVIMA OSOBA S INVALIDITETOM I EUROPSKA STRATEGIJA ZA OSOBE S INVALIDITETOM 2010.-2020.
Pored predsjednika SOIH-a Zorislava Bobuš dr.med, te Marice MIrić, u radu Simpozija sudjelovao je i Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi Ante Zvonimir Golem, koji je vrlo temeljito prezentirao Zakon o socijalnoj skrbi, te Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak. Skupu su nazočili i aktivno sudjelovali gosti iz Europskih asocijacija.
Drugi dan Simpozija u cijelosti je bio posvećen primjerima dobre prakse iz rada nacionalnih saveza članica SOIH-a, i primjerima dobre prakse iz rada udruga.
Među 10 udruga koje su imale čast da između više od 200 udruga budu odabrane da prezentiraju primjer dobre prakse, bilo je i Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar.
Predsjednik Društva Ivica Azenić upoznao je nazočne sa postignutim rezultatom u provedenim aktivnostima vezanim za poludnevni boravak i organizirano stanovanje. Izlaganje je pozdravljeno i okarakterizirano kao vrlo dobar primjer kako se istovremeno može realizirati nekoliko ciljeva