28.09.-02.10.2020. DRUŠTVENI CENTAR IN – Radionice u UZOSIO Golubica Vukovar

U ponedjeljak 28. 09. 2020. godine održane su slobodne aktivnosti. Na ovoj radionici korisnici su imali priliku krenuti na pustolovno putovanje svemirom. Na tom ˝putovanju˝ upoznali su Sunčev sustav, planete, slavne astronome, svemirske letjelice, astronautska odijela i još mnogo toga. Na drugom djelu radionice izrađivali su male astronaute i pričali o zvijezdama.

U utorak 29.09.2020. godine, održana je likovno dramska radionica, na kojoj su korisnici izrađivali slatka mala strašila od kolaž papira i različitih ukrasa, a u izradi su bili vrlo maštoviti. Nakon izrade svatko od njih dao je ime svom strašilu, bilo je tu različitih imena, ali ideja gdje bi ih mogli staviti. Naravno najviše ih je reklo da bi ih stavili u svoje vrtove.

Na likovno kreativnoj radionici koja je održana 30.09.2020. godine, vanjski suradnik govorio je o jeseni, pokazao je korisnicima krošnje jesenjeg drveća. Promatrali su boje i govorili koje se sve to boje pojavljuju na krošnjama drveća u jesen. Likovni motiv ove radionice bila je jesenja krošnja drveća, a za njezinu izradu bili su im potrebni flomasteri i tempera. Predivne šarene krošnje ubrzo su uljepšale naš pano u Centru.

U četvrtak 01.10.2020. godine održana je plesna radionica. Radionica je protekla uz puno glazbe, plesa i veselja. Bila je to odlična prilika za druženje i socijalno aktiviranje korisnika zajedno sa suradnicima.  Veselimo se sljedećem tjednu i novim temama na radionicama.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj teksta je isključiva odgovornost Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem ˝Golubica˝ Vukovar.