27 – 29. 11. 2012. TRENING PISANJA PROJEKTNIH PRIJEDLOGA

U okviru programa Šalter organiziran je od 27.  do 29.11.2012. trening pisanja projektnih prijedloga prema metodi „Upravljanje projektnim ciklusom“.

Osnovni cilj treninga bio je prenijeti sudionicima osnove upravljanja projektnim ciklusom, mogućnostima pripreme i razrade projektnih ideja u skladu s potrebama u lokalnoj zajednici i programskim potrebama potencijalnih partnera.  Kroz aktivno sudjelovanje u treningu sudionici su imali priliku naučiti kako napraviti svrhovit i upotrebljiv pregled potreba za razradu projektnih ideja korištenjem metodologije logičkog okvira, omogućiti teoretski pregled važnih elemenata, praktičnu primjenu analiza i iskustveno učenje o cjelinama u programu, a samim tim sudionicima je omogućeno lakše snalaženje i daljnji rad na pisanju projektnih prijedloga, kreiranim i upotrijebljenim alatima i metodama.

Osim stečenog znanja, sudionici su imali priliku upoznati se s problemima unutar svojih Udruga ali i iznijeti i svoja pozitivna iskustva  i praksu.
Trening su održali Zdenka Radić, Irena Mikulić i Goran Jelenić, voditelj programa Šalter u prostorijama PRONI Centra za socijalno podučavanje, a u ime našeg Društava treningu je prisustvovala  Jelena Hodak.