27. 10. 2011. 5. REGIONALNA KONFERENCIJA ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA

U Vukovaru je 27. listopada  organizirana  5. Regionalna konferencija organizacija civilnog društva Slavonije i Baranje   u sklopu Programa regionalnog razvoja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva “Šalter” kojeg u partnerstvu provode PRONI Centar za socijalno podučavanje, Volonterski centar Osijek i P.G.D.I..
Dugoročni cilj Programa “ŠALTER” je postavljanje održive strukture potpore razvoju civilnog društva na području Slavonije i Baranje kroz: promociju vrijednosti civilnog društva; osnaživanje pojedinaca i civilnih inicijativa; jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva kroz informiranje, savjetovanje, edukaciju i tehničku podršku te poticanje i jačanje suradnje i umrežavanja između OCD-a i među sektorima
U uvodnom dijelu okupljenima se obratio gradonačelnik Grada Vukovara Željko Sabo, upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Cvjetana Plavša Matić te filozof i sociolog  Srđan Dvornik.
Skupu je prisustvovalo šezdesetak predstavnika četrdesetak organizacija civilnog društva iz Slavonije i Baranje. Čast da sudjeluju na ovoj konferenciji imali su Ivana Perak i Ivica Azenić iz Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar – Golubica.