26. – 30.10.2020. DRUŠTVENI CENTAR IN – Radionice u UZOSIO Golubica Vukovar

26.10.2020. godine, održane su slobodne aktivnosti pod nazivom ˝Kreativna glazbena aktivnost˝ na kojima su korisnici imali priliku pjevati i plesati uz sviranje po izboru. Različitim glazbenim instrumentima proizvodili su zvukove, bilo je i različitih frekvencija s kojima smo dobili melodiju i na kraju ritam. Za dobivanje zvuka potrebna nam je energija ovog puta mehanička, te su na ovim aktivnostima naši korisnici bili glazbenici koji su proizvodili mehaničku energiju i na taj način vježbali ritam sviranja.

27.10.2020. godine, održana je radionica plesa. Ovog puta naši korisnici su ponavljali dijelove koreografije koje su do sada naučili. Možemo nadodati kako se iznimno trude u savladavanju plesnih koraka. Na kraju radionice korisnici su bili zadovoljni i sretni što vide uspjeh i pomak u izvođenju zadanih plesnih elemenata.

28.10.2020. godine, održana je radionica likovno kreativna. Korisnici su uz pomoć našeg stručnog suradnika mogli naučiti razliku između hladnih i toplih boja, prepoznati razlike između određenih godišnjih doba i njihove glavne karakteristike. Nakon kratke teorije korisnici su napravili podlogu od hladnih boja, te su lijepili različite oblike koji su bili u toplim bojama. Na ovaj radionici korisnicima je ukazano kako da obrate pažnju na razlike između toplih i hladnih boja, poticalo ih se na razvijanje osjećaja boja, jačanje sposobnosti percepcije vanjskog svijeta i razvijanje emocionalnih kapaciteta. Također na ovoj radionici naši korisnici su promatrali logo Društvenog centra IN, te su nam rekli koje boje, hladne ili tople prevladavaju na njemu.

29.10.2020. godine, održana je radionica likovno dramska. Na prvom djelu radionice korisnici su pogledali par video zapisa o preobrazbi gusjenice u leptira. Korisnici su imali priliku saznati kako je leptir koristan kukac jer prenosi pelud i tako omogućuje razmnožavanje biljaka, te da je poznato više od milijun vrsta kukaca. Također iz videozapisa saznali su i da su kukci najbrojnija životinjska skupina na svijetu, da razlikujemo dnevne od noćnih leptira, te da su dnevni leptiri obično šareniji, da u mirovanju drže krila sklopljena i da su aktivni po danu. Noćni leptiri aktivni su noću i u mirovanju su im krila najčešće plosnato raširena. Sve ove informacije korisnicima su bile jako zanimljive. Na drugom djelu radionice korisnici su izrađivali vesele gusjenice od lišća.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj teksta je isključiva odgovornost Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem ˝Golubica˝ Vukovar.