26.06.2010.

Kobajagi donijela me roda

Zijah A. Sokolović gostuje u Hrvatskom domu Vukovar s predstavom “Kobajagi donijela me roda” u srijedu, 30. lipnja 2010. Predstava je nastala u okviru TH/EA/RT/O projekta edukacije putem umjetnosti. Autor o njoj kaže: “Tajna vlastitog porijekla je jedna od najuzbudljivijih koja se pred dijete postavlja od trenutka kada stekne svijest o sebi. Od toga kako će biti razriješena i tko i kako će mu pomoći u tome, ovisi njegov daljnji odnos prema vlastitoj spolnosti, odnosno prema drugom spolu, razumijevanje ljubavi i svijeta u kojem živi… ovisi njegovo mentalno zdravlje kada odraste. U današnje vrijeme komunikacija, kompjutora i televizije i najmlađi se smiju pričama o rodi i bebama koje mame i tate nalaze u kupusu. Roditelji su ipak pred dilemom kako dijete dovesti do spoznaje o nastanku života a da to bude prirodno i istinito i razumljivo, s mjerom i ukusom, a ipak bez vulgarizacije, ustezanja i zaplitanja u mutne metafore. Ova neobična i izuzetna predstava će im pomoći da to učine uz osmijeh na najprirodniji i najprijatniji način. Zato je teatar i izmišljen i zato glumci postoje. Predstavu najtoplije preporučujem onoj polovici čovječanstva koju sačinjavaju roditelji, a u interesu druge polovice čovječanstva, sastavljene od djece.”

 

Gostovanje zajednički organiziraju Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar i Društvo za pomoć osobama s mentalnom retardacijom/Klub Golubica. Početak je u 20 sati.

 

Ulaznice se prodaju na blagajni Hrvatskog doma radnim danom 10 – 13 sati i 2 sata prije predstave. Cijena: parter 35 kuna, balkon 25 kuna. Telefon blagajne: 450-679.