25.-29.10.2021. DRUŠTVENI CENTAR IN-Radionice u UZOSIO Golubica Vukovar

25.10.2021. godine, održane su slobodne aktivnosti. Na ovim slobodnim aktivnostima obilježili smo „Svjetski dan štednje“, koji se obilježava se svake godine potkraj listopada u spomen na Prvi međunarodni kongres štedioničara održan 1924. godine u Milanu. Taj dan posvećen je promicanju i jačanju svijesti javnosti o važnosti štednje za suvremenu ekonomiju i osobne potrebe svakog pojedinca. Tako smo sa korisnicima razgovarali zašto je važno štedjeti, pogledali smo video zapis, te smo uz pomoć radnih listića odradili par matematičkih zadataka vezanih za štednju.

28.10.2021. godine, održane su radionice plesa. Na ovim radionicama plesa korisnici su zajedno sa trenericom folklora ponovili dijelove koreografija koje su do sad naučili. U nastavku radionica trenerica je pokazala korisnicima kako se pleše „Logovac“, te su ga i sami pokušali otplesati.

29.10.2021. godine, održane su radionice likovno kreativne. Tema ovih radionica bila je ˝Svijeća˝. Povodom blagdana Svi sveti na današnjim radionicama vanjski suradnik je korisnicima zadao zadatak da izrade svijeće od kolaž papira. Svijeća ima više značenja, a nama najvažnije je još od davnina da je ona rasvjetno tijelo najčešće valjastog oblika.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj teksta je isključiva odgovornosti Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem ˝Golubica˝ Vukovar.