25.-29.04.2022. DRUŠTVENI CENTAR – IN – Radionice u UZOSIO Golubica Vukovar

25.04.2022. godine, održane su slobodne aktivnosti. Na ovotjednim slobodnim aktivnostima održali smo radionicu pod nazivom ˝Zdrava prehrana˝. Tako su sudionici radionice saznali kako zdrava prehrana podrazumijeva način prehrane bogat raznolikim i dobro odabranim namirnicama, s ciljem održavanja zdravlja i dobrog općeg stanja te prevencije bolesti. Zdrava prehrana uključuje i biranje različitih tipova zdravih namirnica iz svih skupina – voća, povrća, žitarica, mliječnih proizvoda te namirnica bogatih bjelančevinama. Te zdrave namirnice bi se trebale konzumirati većinu vremena, u ispravnim količinama koje su individualne za svaku osobu.

26.04.2022. godine, održane su radionice plesa. Na ovim radionicama plesa korisnici su ponovili dijelove koreografije i pjesama koje su do sad naučili za nadolazeći javni nastup. Uz puno glazbe i smijeha iza nas je još jedna radionica folklor plesa.

29.04.2022. godine, održane su radionice likovno kreativne. Tema ovih radionica bila je ˝Ornament˝. Ornament je u likovnoj umjetnosti ukras, dekoracija od biljnih, životinjskih, geometrijskih ili antropomorfnih motiva. Stilovi ornamentalnih ukrasa se mogu promatrati na osnovu kulturne baštine koja je razvijala originalne uzorke dekoracija ili je mijenjala uzorke iz drugih kultura. Drevni Egipat je prva civilizacija koja je koristila ornamente na svojim građevinama i slikama, a nastali su iz oblika biljaka iz okolice Nila, kao što su papirus ili palme koje možemo prepoznati u obliku kapitela stupova. Na ovim radionicama vanjski suradnik podijelio je korisnicima radionica primjere kako bi ornament trebao izgledati, a oni su imali zadatak flomasterima nacrtati viđeno.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj teksta je isključiva odgovornosti Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem ˝Golubica˝ Vukovar.