25. – 26.10.2018. OBILJEŽAVANJE 15 GODINA RADA NACIONALNE ZAKLADE U VUKOVARU

Predstavnica UZOSIO GOLUBICA VUKOVAR sudjelovala je na obilježavanju 15 godina djelovanja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva koje se održavalo 25. i 26. listopada u Hotelu Lav u Vukovaru. Svečano otvorenje je započelo uvodnim pozdravima upraviteljice gđe Cvjetane Plavša-Matić i načelnice sektora za upravljanje horizontalnim procesima pri Ministarstvu rada i mirovinskog sustava gđe Zrinke Malešević Sučić.
Nakon toga su uslijedili uvodni paneli o važnosti podrške razvoju civilnog društva kroz nacionalno financiranje i ESF o kojima su govorili: gđa Zrinka Malešević Sučić,g gđa Helena Beus, ravnateljica Vladinog ureda za udruge te gđa Branka Kaselj, upraviteljica zaklade za razvoj lokalne zajednice - Slagalica. Svi sudionici bili su raspoređeni za radnim stolovima po tematskim cjelinama te su na taj način kroz moderirane razgovore imali priliku za interaktivno sudjelovanje i iznošenje vlastitog mišljenja, nakon čega su koordinatori iznijeli zaključke s radnih stolova.

Drugi dan regionalnog događanja je bio rezerviran za edukaciju sudonika pa je tako započeo sa predavanjem i savjetovanjem na temu 'Budućnost Europske unije i mladi' o čemu je govorila pomoćnica ministrice u Ministarstvu vanjskih poslova gđa Zrinka Ujević, nakon čega su upraviteljica Nacionalne zaklade gđa Cvjetana Plavša Matić te zamjenica upraviteljice gđa Marija Boltek dale informacije o mogućnostima financiranja organizacija civilnoga društva. Prijepodnevni dio je završio s predavanjem na temu 'Komunikacija i odnosi s javnošću u digitalnom dobu' o kojoj je sudionicima govorio g. Boris Hajoš, savjetnik za odnose s javnošću. U drugom dijelu dana gđa Danijela Stepić iz Ministarstva financija održala je predavanje na temu 'Kvalitetno upravljanje u organizacijama civilnoga društva u kontekstu korištenja EU fondova', a g. Mladen Nakić iz Ministarstva uprave te g. Igor Vulje iz Agencije za zaštitu osobnih podataka pojasnili su sve odredbe vezano uz 'Uredbu o zaštiti osobnih podataka (GDPR)' u organizacijama civilnoga društva.