24.-26.03.2021. DRUŠTVENI CENTAR IN – Radionice u UZOSIO Golubica Vukovar

24.03.2021. godine, održane su slobodne aktivnosti. Bliži se Uskrs i pravo je vrijeme da počnemo razmišljati kako ćemo ove godine obojati pisanice. Klasično bojanje, osim što je zahtjevno, prilično je i dosadno zato smo za ovaj tjedan odlučili da nam tema slobodnih aktivnosti bude ˝Šarene pisanice˝. Korisnici na slobodnim aktivnostima imali su zadatak izrezati od kartona pisanicu te na nju staviti pjenu za brijanje. Nakon što su napravili prvi dio zadatka, uzeli su tempere boje po želji i sa čačkalicom umiješali boju u pjenu. Nakon što su se radovi osušili dobili smo prava umjetnička djela.   

 25.03.2021. godine, održane su radionice plesa. Na ovotjednoj radionici plesa, trenerica je našim korisnicima govorila o paradnom defileu i statičnoj koreografiji, a to su dva plesna izražaja koje ima mažoret ples. Paradni defile se izvodi u kretanju prema naprijed, na stazi dugačkoj 65 metara i širine 6 metara. Mažoret - sastav stazu mora prijeći unutar 2 minute maksimalno. Statična koreografija se izvodi na određenom prostoru ili pozornici veličine 12x12 metara. Ona ne smije biti kraća od 2 minute niti duža od 4 minute. Iznimno u izvođenju plesa važna predvodnica mažoret plesa, koja stoji ispred formacije mažoret - sastava. Obično to bude cura s najdužim stažem u mažoretkinjama i cura koja se najviše zalaže za sastav i koja je najbolja u svome radu. Nakon što su korisnici u obje grupe razgovora sa trenericom na zadanu temu, ponovili su dijelove koreografija sa mažoret palicama, pomponima i šarenim trakicama.    

 26.03.2021. godine održana je radionica likovno dramska. Tema likovno dramske radionice bila je ˝Svjetski dan kazališta˝. Povodom Svjetskog dana kazališta, korisnici su pogledali kazališnu predstavu ˝Ogledalce˝. Nakon pogledane predstave razmijenili su svoje dojmove o predstavi, a nakon toga napravili su animaciju filma. Kako su korisnici pokazali svoju kreativnost u izradi možete vidjeti na fotografijama.     

 26.03.2021. godine, održane su radionice likovno kreativne. Tema ovih radionica bila je ˝Šareni zec˝. Vanjski suradnik na ovoj radionici osmislio je da naši korisnici naprave šarenog zeca. Prvi zadatak bio je da izrežu kockice od transparentnog papira. Zatim su to zalijepili na bijeli papir, a nakon toga izrezali su zeca kojega im je vanjski suradnik nacrtao te ga zalijepili na šarenu podlogu. Ovom tehnikom dobili smo zeca u sjeni.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj teksta je isključiva odgovornost Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem ˝Golubica˝ Vukovar.