24. 10. 2012. GOLUBICA NA DRUŽENJU U ŽUPANJI

Na poziv za druženje koje je Gradsko društvo Crvenog križa Županja organiziralo u svome ”Dnevnom boravku za skrb o osobama s mentalnim i intelektualnim oštećenjima” Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama se vrlo rado odazvalo te smo tako po prvi puta sa naših šestero korisnika i tri djelatnika bili u njihovim novim prekrasnim prostorima.

Ravnateljica Marija Dugalić, socijalna radnica Kata Spaić te ostale djelatnice su se potrudile da nam ovaj dan kod njih ostane u lijepom sjećanju. Druženje je započelo uz kavu i međusobno upoznavanje,a osim nas gosti su bili i korisnici i djelatnici iz “Inkluzije” Slavonski Brod. Druženje je bilo osmišljeno na temu ”Moć bundeve” te su tako korisnici bili podijeljeni u četiri grupe u kojima su mogli izdubljivati i izrezivati bundeve, ukrašavati ih i oslikavati, izrađivati jesenske aranžmane, ukrašavati staklenke te bojati ukrase od gipsa. Iz ovog kreativnog stvaralaštva proizašlo je puno lijepih radova te što je još bitnije prijateljski smo se više povezali.

Za nas su priredili i poseban ručak koji je također bio u znaku bundeve. Hvala im još jednom na pozivu i ugodnom druženju !