23.- 24.10.2018. „MOŽEMO I MI“ – PRVENSTVO HRVATSKE U PLIVANJU ZA OSOBE S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA 2018.

Dana 23. i 24. listopada 2018. godine Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar sudjelovala je sa korisnicima „Kluba rekreativaca s intelektualnim oštećenjem“, osnovanim programom „Možemo i mi“  na Prvenstvu Hrvatske u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama, 2018. Natjecanje se održavalo u Termama Tuhelj u Tuheljskim toplicama u organizaciji Športskog društva Specijalni športovi “Luč” pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske. Ekipu su predstavljala  četiri natjecatelja koja su se natjecala u disciplini 25 m slobodno u kojoj su osvojili tri zlatne medalje i jednu srebrnu.

Ovo Prvenstvo ima posebnu i iznimnu važnost jer je Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar po prvi puta  sudjelovala na ovakvom natjecanju.  

Slobodno vrijeme iskoristili su za izlet i obilazak Kumrovca. Posjetili su Muzej „Staro selo Kumrovec“ prilikom kojega su naši korisnici upoznali izgled zagorskog sela s početka 20. stoljeća. Kući su se vratili puni pozitivnih dojmova.

Još jedno u nizu natjecanja zabilježeno je izvrsnim rezultatima na koje su jako ponosni!