23. 09. 2011. GOLUBICA KOD ŽUPANA

Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar 23. rujna 2011.  provodeći  aktivnost u projektu “Golubica – poludnevni boravak osoba s mentalnom retardacijom” financiranom od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, bilo je u posjetu kod župana Vukovarsko srijemske županije Bože Galića. Prijem je organiziran u maloj vijećnici, nazočno je bilo dvadeset tri člana kluba Golubica i zaposlenici, a pored Župana susretu su nazočile i Pročelnica upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb u Vukovarsko srijemskoj županiji Blanka Pripužić, Predstojnik Ureda župana Marinko Beljo, pomoćnica Predstojnika Danica Šimunović i drugi suradnici.
Organiziranjem posjeta tijelima lokalne vlasti, ustanova koje djeluju u gradu, kao i važnijih tvrtki, udruga, organizacija i sl. pokušavamo doprinijeti da lokalna zajednica ukloni postavljene psihološke barijere, koje postoje zbog neznanja i nepoznavanja osoba s mentalnom retardacijom. Organiziranim posjetima olakšavamo pristup osobama s mentalnom retardacijom svim tim ustanovama i tijelima, i time postižemo ravnopravnost  naših korisnika s ostalim stanovništvom, čime i izjednačenost svih stanovnika lokalne zajednice.
U prekrasnom ambijentu male vijećnice gdje smo svi mi bili prvi puta, župan Božo Galić pozdravio je naše članove, čestitao na postignutim rezultatima u proteklih 20 godina postojanja kluba Golubica, te obećao svekoliku potporu u daljem radu. Također, upoznao nas je sa službama koje djeluju u palači Srijem, što se tu događa, tko i na koji način donosi odluke, koliko Gradova i općina te mjesta i stanovnika ima naša Županija.
Predsjednik Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar – Golubica, Ivica Azenić zahvalio se Županu na prijemu i lijepim riječima o proteklom radu, te upoznao domaćine sa trenutnim događanjima i aktivnostima te planovima u Društvu i klubu Golubica.
Poseban naglasak je stavljen na organiziranje stanovanja uz potporu te izgradnju centra za osobe s mentalnom retardacijom u Vukovaru.
Razmijenjeni su prigodni pokloni, uz sok, kiflice, i različite grickalice i pjesmu završio se ovaj susret.