22. 11. 2011. GOLUBICA – PROTIV GRIPE

Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar , provodeći aktivnost u projektu “Golubica” – poludnevni boravak osoba s mentalnom retardacijom financiranom od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, danas se cijepilo protiv gripe.
Provodeći programske aktivnosti predviđene Ugovorom sa Ministarstvom zdravstva is socijalne skrbi u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Vukovar, danas je u radnim prostorima kluba Golubica medicinski tim Zavoda vršio sezonsko cijepljenje protiv gripe cjepivom Fluimun.
Cijepljenje je učinjeno svim članovima kluba Golubica koji su na to pristali uz potpisanu suglasnost roditelja/skrbnika.
Ovo je prvi korak u organiziranim aktivnostima brige o zdravlju za članove kluba.
Velika zahvalnost Zavodu za javno zdravstvo Vukovar na učinjenom jer se pokazalo da zajedničko cijepljenje otklanja moguće “strahove”, javlja se “ponos” i pokazivanje “hrabrosti” pred prijateljima iz kluba, što ima veliki učinak u psihološkom obliku, a daje nam obvezu da organiziramo i druge zajedničke aktivnosti u zadovoljavanju preventivnih i kontrolnih medicinskih potreba.