21.09.2020. UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA “DRUŠTVENOG CENTRA IN”

Uvodna konferencija projekta: "Društvenog centra IN – mreže podrške za djecu s težama u razvoju i osobama s invaliditetom grada Vukovara"" održana je dana Ponedjeljak 21.09.2020. godine u prostoru gradske vijećnice Grada Vukovara.

Voditeljica projekta i predsjednica Udruge Vukovarskih leptirića gđa. Viktorija Matin je zahvatio sve prisutne i predstavila projekt. Also prisutne su projektni partneri predsjednik UOSI VUKA gosp. Đorđe Bošnjak, ispred Grada Vukovara, podudarna za kulturu, obrazovanje, sport, branitelji, socijalna politiku i civilno društvo gosp. Dražen Kobašević, a projektne aktivnosti ispred Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem "Golubica" Vukovar je prezentirao gđa. Mateja Hojsak koji je ujedno i voditeljica Društvenog centra IN.

Prisutni su prezentirane aktivnosti dv-og project koji obuhvaćaju radionice, koje ce djeci and mlađa populaciji osigurati preduvjete za laks integracije, and a stariji OSI pomoći to razvija osjećaj pripadnosti zajednici, and zdravo and aktivno starenje. Also je prezentiran i a prilagodba prostora in the javnom vlasništvu za organiziranje projektnih aktivnosti i za uređenje krovišta objekta, uređenje unutarnjih prostora i uređenje terase. The namjera nam je uključiti obitelji korisnika, a to minimalno 50 užih članova obitelji djece s poteskoce in the razvoj i užih članova obitelji odraslih osoba s intelektualnim poteskocama, kroz razne aktivnosti kao što su razgovaraonice, molbe, sport, vježbe itd. Također kroz projekt želimo uključiti oko dva volontera u suradnji s Volonterskim centrom Vukovar, koji bi bili podrška u radu na radionicama osoba s invaliditetom, ali i u organiziranim događanjima.

The projekt sufinanciran the Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj teksta je isključio odgovornost Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem "Golubica" Vukovar