20. 03. 2012. POSJET PREDSJEDNIKU

U prigodi obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom, koji će se prvi puta obaviti službeno u cijelom svijetu 21.03.2012. godine, a u svjetlu Rezolucije Generalne skupštine Ujedinjenih naroda, Predsjednik Republike Hrvatske gospodin Ivo Josipović organizirao je prijem i susret s roditeljima i djecom s Down sindromom.
Predsjednik Ivo Josipović primio je udruge roditelja i djece iz svih krajeva Hrvatske. Predsjednica Hrvatske zajednice za Downov sindrom Dinka Vuković rekla je kako u Hrvatskoj živi 1526 osoba rođenih s tim kromosomskim poremećajem.
“Nadam se da ćemo zajedno prevladati predrasude koje još postoje u društvu i mobilizirati javnost da pruži potporu vašoj borbi za priznavanjem dostojanstva i dobrobiti vaše djece, i da ćete s nadležnim institucijama izboriti bolju kvalitetu skrbi i života”, istaknuo je predsjednik Josipović danas u Uredu predsjednika predstavnicima udruga iz Koprivnice, Pule, Kutine i Vukovara.
Ravnateljica Centra za Downov sindrom u Puli Branka Butorac zahvalila je predsjedniku Josipoviću na potpori u donošenju Rezolucije UN-a te na njegovu zauzimanju za prava osoba s tim sindromom u Hrvatskoj.
Poslije prigodnih riječi, Predsjednik se slikao sa svima predstavnicima udruga i zajedno sa osobama sa Down sindromom.
Iz Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar Golubica na  prijemu su bili Stanek Danijel i Krešimir i Azenić Davor i Ivica.