20. 01. 2012. U POSJETI STANČIĆU

Od 13. siječnja  do 10. veljače, Centar za kreativni rad – Zagreb, u Sesvetama organizira prodajnu  izložbu slika brojnih autora i humanista nastalih na prošlogodišnjoj likovnoj koloniji, te radovi vukovarskih autora nastalih u likovnoj radionici Kulturno informativnog centra Borovo Naselje – Vukovar, povodom 14. godina od mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja pod nazivom “Vukovaru s ljubavlju”.
Cilj je da se ova vrijedna i plemenita izložba postavi u što više škola, ustanova, galerija, klubova, domova…  i svih drugih mjesta kako bi ideja potpore duhovnoj obnovi  jednog od najkulturnijih europskih gradova Vukovara doprla do što većeg broja Sesvećana, Zagrepčana i šire.
Ispred Društva za pomoć  mentalno retardiranim osobama izložbu su posjetili ali i postavili svoje radove djelatnice Ivana Perak i Jelena Hodak i predsjednik Ivica Azenić.
Ujedno  smo iskoristili priliku posjetiti  stambenu jedinicu Centra za rehabilitaciju  “Stančić” gdje su nas dočekali i lijepo ugostili korisnici i  djelatnica gđa. Branka defektologinja. Cilj ovoga posjeta je prikupljanje iskustvenih podataka o ovom obliku socijalne usluge, jer svaka spoznaja će nam dobro doći u skoroj budućnosti kada bi i mi počeli sa stanovanjem uz podršku.
Nakon  obavljenih posjeta smjestili smo se u “Kuću života”  koja je namijenjena  radu  Hrvatske udruge Transplant, gdje smo prenoćili i u subotu nastavili planirane aktivnosti (sjednica Glavnog odbora Hrvatskog saveza udruga za osobe s mentalnom retardacijom,…).
Ovim putem svima se zahvaljujemo na  gostoprimstvu i ugodnom druženju.