19. – 23.10.2020. DRUŠTVENI CENTAR IN – Radionice u UZOSIO Golubica Vukovar

19.10.2020. godine, održane su slobodne aktivnosti. Na slobodnim aktivnostima obilježili smo ˝Svjetski dan kruha˝. Na prvom dijelu slobodnih aktivnosti korisnici su saznali sve bitne podatke vezane za obilježavanje dana kruha, koje do sada neki od njih nisu znali ili su zaboravili. Na drugom dijelu aktivnosti korisnici su odradili radionicu na temu: Od zrna do kruha, gdje su od kolaž papira izrezali male pravokutnike i kvadrate, skupljajući ih u jednu cjelinu dobili su male kruščiće.

20.10.2020. godine, održana je radionica plesa. Na ovoj plesnoj radionici korisnici su ponovili sve dijelove koreografije koje su do sad naučili, a na drugom dijelu slušali su glazbu po želji te plesali uz taktove.

21.10.2020. godine, održana je likovno kreativna radionica. Mnogo se crteža stvara u fazama. Na ovoj radionici vanjski suradnik želio je pokazati kako da korisnici u fazama tehnikom crtanja s olovkom, nacrtaju građu lišća. Korak po korak korisnici su ostavljali tragove, gdje su postupno vezali detalje i gumicom uklanjali nepotrebne. Prva faza bila je primijeniti viđen list na papir, zatim su morali nacrtati ˝riblju kost˝, odnosno središnju venu lišća i iz nje vući što manje ˝vene˝. Korisnici su uložili puno truda na radionici. Nakon što su nacrtali građu lišća, na bijeli list papira mogli su nacrtati kako se trenutno osjećaju. Neki su ostali u jesenjem raspoloženju te crtali šareno lišće, dok su drugi crtali nešto drugo.

22.10.2020. godine, održana je likovno dramska radionica. Na ovoj radionici korisnici su pripremali 'zimnicu'. Izrađivali su staklenke i voće i povrće od kolaž papira. Na ovaj način htjeli smo potaknuti korisnike na pozitivan stav prema određenoj vrsti namirnica, koje do sada neki od njih nisu imali. Također, odabirom ove radionice htjeli smo potaknuti interese i mogućnosti naših korisnika kako bi vježbali finu motoriku.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj teksta je isključiva odgovornost Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem ˝Golubica˝ Vukovar.