18.-22.10.2021. DRUŠTVENI CENTAR IN-Radionice u UZOSIO Golubica Vukovar

18.10.2021. godine, održane su slobodne aktivnosti. Na ovotjednim slobodnim aktivnostima obilježili smo ˝Dane kruha˝, kao znak zahvalnosti za plodove zemlje. Dan kruha usko se veže uz Svjetski dan hrane koji se od 1979. godine obilježava 16. listopada radi jačanja svijesti javnosti o problemu nedostatka hrane u svijetu i potrebe borbe protiv gladi. Stoga su korisnici ove aktivnosti uz pomoć stručnih suradnika pokazali svoje znanje i vještine te napravili tijesto od kojeg su pravili kiflice i perece.

21.10.2021. godine, održane su radionice plesa. Na ovim radionicama plesa korisnici su zajedno sa trenericom folklora ponovili dijelove koreografija i pjesama koje su do sada naučili, te su se dobro zabavili. Na kraju radionica otplesali su slavonsko kolo.

22.10.2021. godine, održane su radionice likovno kreativne. Tema ovih radionica bila je ˝Kompozicija˝. Na ovim radionicama vanjski suradnik je korisnicima na bijelom papiru napravio crne točkice, koje su oni morali spajati i na taj način su stvarali kompoziciju likova. Svaki taj dio morali su obojati različitom bojom, te su tada nastala prava umjetnička djela.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj teksta je isključiva odgovornost Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem ˝Golubica˝ Vukovar.