18. 11. 2011. GOLUBICA I HENDI PING

U Zagrebu se od 18. do 20. studenog, 2011. u organizaciji Udruge za unapređenje kvalitete života “S.O.S.”, i sportskog partnera STK “Novi Zagreb” održalo 1. REPUBLIČKO I MEĐUNARODNO HEDNI PING pojedinačno stolnotenisko natjecanje za osobe s intelektualnim teškoćama.
Na natjecanju su sudjelovali natjecatelji i natjecateljice iz Republike Hrvatske (od Dubrovnika do Čakoveca, te Rijeke do Vukovara), Bosne i Hercegovine, Italije, Slovenije i Srbije, više od 60 natjecatelja i natjecateljica. Ukupno je sudjelovalo više od 200 osoba u trodnevnoj manifestaciji (pratitelji, treneri, domaćini,…)
Svaka ekipa je mogla sudjelovati sa najviše  3 natjecatelja/natjecateljice.
Natjecanje se odvijalo u pet kategorija, prema mogućnostima natjecatelja, po propozicijama Hendi ping lige.
Pored natjecateljskog karaktera, ova manifestacija je poslužila i za razmjenu iskustava, upoznavanje, te zabavni karakter uz pjesmu i ples (Maja Šuput, Željko Krušlin – Latino,…).
Na ovom veličanstvenom skupu imali su čast sudjelovati i članovi kluba Golubica, Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar.
Naši članovi Nataša Njegić, Davor Azenić i Nenad Jajelo uz potporu trenerice Martine Marijanović postigli su zapažen uspjeh u svojim kategorijama i sa “osvojenim” medaljama sretni se vratili u Vukovar.
Ovakav oblik bavljenja sportom osoba s intelektualnim teškoćama/mentalnom retardacijom je novost za većinu sudionika jer se to provodi samo u Zagrebu 7-8 godina, a ovo je bila prigoda da se popularizira i ostvare prvi koraci prema širenju lige na cijelu Republiku Hrvatsku.
Domaćin, osnivač i predsjednik Hendi ping lige i natjecanja Nenad Cvitković sa suprugom, te tehnički direktor natjecanja Laslo Brucker  sa suradnicima prepoznali su u nama velike prijatelje i cijelo vrijeme se na takav način odnosili prema ekipi Golubice.
Vrlo teško je bilo na rastanku jer su pozitivni dojmovi preplavili sve sudionike, a organizator nam je obećao, bolje rečeno pozvao iduće godine na Hendi ping kamp na more.