18. 10. 2012. DONACIJA ADRIS ZAKLADE

U četvrtak 18. listopada 2012. u 12:00 sati u Velikoj čitaonici Hrvatskog državnog arhiva Zagreb održala se svečanost uručenja donacija Zaklade Adris na kojoj su bili prisutni predsjednik Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama Golubica Vukovar Ivica Azenić i zaposlenica Jelena Hodak.

Misija Zaklade Adris je promicanje korporativne društvene odgovornosti, a svojim djelovanjem nastoje poticati izvrsnost, otkrića u znanstvenom i umjetničkom radu, podupirati nadarene studente i mlade znanstvenike, štititi hrvatsku izvornost, jačati ekološku svijest, te pomagati najpotrebitijima u hrvatskom društvu.
Od primljenih 684 projekata odabrana su 59, među njima i projekt Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar „Ljudi koje nitko neće – opremanje prostora“. Projekt spada u područje dobrota.
Zahvaljujući misiji Zaklade Adris i namjenskoj donaciji u iznosu od 46.000,00 kuna,  Društvo će moći opremiti stambene zajednice sa potrebnom novom opremom (ormari, perilice, stolice, jastuci, jorgani, televizori,  materijal za radionice,…..).

Voditelj projekta Ivica Azenić uručio je Zahvalnicu i prigodan poklon (sliku sa motivom Grada Vukovara) predsjedniku Adris Zaklade gosp. Mareković Zvonimiru i predsjedniku Adris Grupe gosp. Anti Vlahović, te se prigodnim riječima obratio uzvanicima, pojasnio cilj projekta i ukazao na činjenicu da je ovo Društvu peta donacija od dosadašnjih šest koje je učinila Adris Zaklada što potvrđuje kvalitetu i opravdanost rada Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama Golubica u Vukovaru.