18. 10. 2011. “ZAJEDNO SMO JAČI”

U okviru projekta ”Zajedno smo jači” u organizaciji Hrvatskog saveza udruga za osobe s mentalnom retardacijom, održana je edukacija predsjednika, tajnika, roditelja i osoba s mentalnom retardacijom u trajanju od 14.10. – 18.10.2011. u Orahovici, u prostorima odmarališta Crvenog križa ”Merkur”. Prvi dan je bio sačinjen od predavanja na temu Konvencije o pravima osoba s invaliditetom te ”Poslovna sposobnost i skrbništvo u Hrvatskoj-raskorak između prakse i Konvencije o pravima osoba s invaliditetom” na kojima se raspravljalo  o pitanjima lišavanja poslovne sposobnosti iz perspektive roditelja osoba s mentalnom retardacijom. O tom području, ali i o drugim pitanjima iz socijalne skrbi se moglo konzultirati na predavanju djelatnica iz Centra za socijalnu skrb iz Slavonskog Broda. Također su održana predavanja i radionice koje se tiču planirane kampanje ”Zajedno smo jači” u svrhu promoviranja Saveza i njenih članica.
Kao i svake godine do sada, osim raznih edukacija i radionica svakodnevno su održavana međusobna druženja uz glazbu i ples, kreativne radionice, šetnje, kupanje u zatvorenom bazenu, zatim izlet u ”Višnjicu”, posjet Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom „Jaglac“,  itd.
Kao predstavnici Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar, na edukaciji su prisustvovale Ivana Perak i Jelena Hodak, a  predsjednik društva, Ivica Azenić , im se pridružio 17.10. kada je održan sastanak Glavnog odbora Hrvatskog saveza udruga za osobe s mentalnom retardacijom.