17. – 19.03.2021. DRUŠTVENI CENTAR IN – Radionice u UZOSIO Golubica Vukovar

17.03.2021. godine, održane su slobodne aktivnosti. Na ovotjednim slobodnim aktivnostima govorili smo o ˝Vodi˝, te smo na taj način obilježili Svjetski dan zaštite voda koji se obilježava svake godine 22. ožujka. Nakon konferencije Ujedinjenih naroda o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru, Opća skupština UN-a je 1993. godine, odlučila da se 22. ožujka svake godine obilježi kao Svjetski dan voda i da se na taj dan, diljem svijeta, posebno skrene pozornost na probleme vezane za vodu. Stoga smo s našim korisnicima razgovarali: ˝Zašto nam je voda važna? Koliko je ima? Što sve moramo raditi da ne bi ostali bez pitke vode? Koja sve mora, rijeke i jezera poznaju, te smo na kraju ponovili koja su to zaštićena bića stanovnici Jadranskog mora.˝      

 18.03.2021. godine, održane su radionice plesa. Trenerica mažoret plesa govorila je o dobnim skupinama mažoretkinja, koje se mogu natjecati za formacijske dijelove natjecanja u Hrvatskoj, a to su: kadetski sastav u dobi od 8 do 11 godina, juniorski sastav u dobi od 12 do 14 godina, seniorski sastav u dobi od 15 do 25 godina, veteranski sastav u dobi starije od 26 godina koje su rijetke. Također, postoji i podjela na najmlađe članice sastava predškolskog uzrasta u dobi od 4 do 7 godina. Taj sastav nema mogućnost natjecanja, već samo sudjelovanja u ne formacijskom dijelu natjecanja. Nakon razgovora sa trenericom, korisnici ponovili su dijelove koreografija sa mažoret palicama, pomponima i šarenim trakicama.     

 19.03.2021. godine, održana je radionica likovno dramska. Tema likovno dramske radionice bila je ˝Iluzija u dramskom stvaralaštvu˝. Korisnici radionice nacrtali su svatko svoj cvijet, a svaki cvijet imao je svoju priču. Nakon nacrtanog cvijeta, korisnici su napravili okvire za njih. Izvlačenjem cvijeta iz okvira korisnici su stvarali iluziju svim prisutnim na radionici.   

 19.03.2021. godine, održane su radionice likovno kreativne. Tema ovih radionica bila je ˝Toniranje pisanica˝. Vanjski suradnik na ovoj radionici korisnicima je nacrtao oblik pisanice, a nakon toga korisnici su tonirali pisanice sa bojom po želji. Kako je uspjelo toniranje pisanica našim korisnicima možete vidjeti na fotografijama.    

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj teksta je isključiva odgovornost Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem ˝Golubica˝ Vukovar.