17. 11. 2011. ZAJEDNO SMO JAČI

U četvrtak 17.11.2011. u Slavonskom Brodu na trgu I. B. Mažuranić održana je kampanja za Slavoniju koja se organizirala u sklopu projekta Hrvatskog Saveza udruga za osobe s mentalnom retardacijom pod nazivom “Zajedno smo jači”.
Sudjelovalo je šest udruga iz Slavonskog Broda, Orahovice, Nove Gradiške, Osijeka, Vinkovaca i Vukovara. Svaka udruga je imala svoj štand na kojem je građanima mogla predstaviti svoj rad i djelovanje ali i ponuditi radove iz kreativnih radionica.
Nakon svečane povorke udruga predvođenih limenom glazbom i mažoretkinjama program se kroz predstavljanje Hrvatskog saveza i Udruga nastavio na Trgu I. B. Mažuranić a oni, koje topli čaj , svježe pečene kiflice i ples uz pratnju tamburaša nisu uspjeli ugrijati, imali su priliku pogledati kazališnu predstavu kazališne radionice ” Kluba Regoč” u prostorijama Gradske knjižnice.
Unatoč činjenici da je bio radni ali i izuzetno hladan dan, odaziv građana je bio više nego zadovoljavajući, a oni koji su ipak odlučili ostati u toplini svojih domova program su mogli pratiti uživo preko Radio Slavonije a zahvaljujući Mariju Jurkoviću, voditelju radio programa.
Po završetku programa, oko 13,00 sati, upriličen je ručak i zabavni program u restoranu “Grozd” a nakon što smo se okrijepili i utoplili zaputili smo se kući u Vukovar.
Kampanji je prisustvovao veći broj korisnika Kluba Golubica te voditelji Tomislav Dubravčić, Ivana Došen i Jelena Hodak.