16.-18.06.2021. DRUŠTVENI CENTAR IN – Radionice u UZOSIO Golubica Vukovar

16.06.2021. godine, održane su slobodne aktivnosti. Na ovim slobodnim aktivnostima korisnici su napravili šareni balon te su saznali nekoliko informacija o balonu na vrući zrak kojeg su izumili Joseph Michel i Jacques Étienne Montgolfier u Francuskoj 1783. godine. Prvi uspješan let u slobodnom balonu ostvarili su Jean-François Pilâtre de Rozier i Marquis d'Arlandes 21. studenog 1783. godine. Poletjevši iz vrta dvorca La Muette kod Pariza, dosegli su visinu od gotovo 1.000 m, letjeli su iznad grada otprilike 25 minuta, prešavši udaljenost od 12 km.

17.06.2021. godine, održane su radionice plesa. Trenerica mažoret plesa na ovoj radionici govorila je o karakteristikama gibanja nogu mažoret plesu. Karakteristična gibanja nogu u mažoret plesu su stav opruženih nogu i stav zgrčenih nogu. Kada govorimo o stavu opruženih nogu to su sunožni stavovi – spojni i spetni stav, koračni stavovi – pretkorak i otkorak desnom ili lijevom nogom, iskoračni stavovi – iskorak naprijed i odnoženje desnom ili lijevom nogom, nožni stavovi – prednoženje, odnoženje, zanoženje desnom ili lijevom nogom. Ova se gibanja izvode iz zgloba kuka, pri čemu natkoljenica i potkoljenica čine ravnu liniju. Stav zgrčenih nogu: čučnjevi – polučučanj, čučanj spojni, ispadi – ispad naprijed, strance, nazad, pregib-zagib, klekovi – klek pretkorakom, jednonožni, odnožno. Nakon što su korisnici u obje grupe razgovarali sa trenericom o karakterisitikama gibanja nogu u mažoret plesu, ponovili su dijelove koreografija sa mažoret palicama, pomponima i šarenim trakicama i zaplesali uz veseli ritam glazbe.

18.06.2021. godine, održane su radionice likovno kreativne. Tema ovih radionica bila je ˝ Čovjek u sjeni ˝. Na ovoj radionici korisnici su morali nacrtati svoju sjenu, a pozadinu obojati prema svom izboru.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj teksta je isključiva odgovornosti Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem ˝Golubica˝ Vukovar.