15. 01. 2011. SVEČANO OBILJEŽEN 15. SIJEČANJ – DAN PRIZNANJA REPUBLIKE HRVATSKE, KRAJ MANDATA UNTAES-a I POČETAK POVRATKA U VUKOVAR

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića grad Vukovar obilježio 15 siječanj – završetak najuspješnije misije UN-a u svijetu i početak povratka u Vukovar.
Svečanost je održana u Hrvatskom domu Vukovar a nazočili su izaslanik i savjetnik predsjednika RH za branitelje Predrag Matić Fred, izaslanik ministra unutarnjih poslova RH Stipica Kuna, članovi diplomatskog zbora, brojni gosti i uzvanici. Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo pozdravio je nazočne i istaknuo kako je mirovna misija UN-a na području Republike Hrvatske najuspješnija mirovna misija u povijesti i kako su Vukovarke i Vukovarci pokazali svima da mir i tolerancija mogu nadvladati rat i sukobe. Izaslanik ministra unutarnjih poslova Stipica Kuna, koji je i osobno sudjelovao u mirovnoj reintegraciji, podsjetio je na dane kada je prijelazna uprava provodila izazovnu zadaću na ratom stradalom području i zahvalio svima koji su dali svoj doprinos da napokon zavlada mir i sigurnost za sve građane. Savjetnik za branitelje Predrag Matić Fred prenio je u svom govoru pozdrave i čestitke predsjednika RH Ive Josipovića za sve postignuto tijekom proteklih godina u Vukovaru sa željom daljnje izgradnje međusobnog povjerenja i suživota.
Tijekom dvosatnog programa zatim su se predstavili učenici glazbene škole Vukovar, KUD «Matija Gubec» Sotin, Ukrajinsko kulturno prosvjetno društvo «Ivan Franko» Vukovar, KUD «Osif Kostelnik» Vukovar, SKD «Prosvjeta» Vukovar, KUD «Kolo» Vukovar, HKGD «Dunav» Vukovar, mažoretkinje grada Vukovara, udruga mađara Vukovar, Udruga njemaca Vukovar, «Golubica» pjevačka skupina Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar,  gradski puhački orkestar i mnogi pojedinci koji su ostvarili zapažene rezultate u športskim i drugim natjecanjima te tako svojim rezultatima ustvari istaknuto predstavljali i svoj grad Vukovar.                                                                                         Članovi naše pjevačke skupine «Golubica» pjevali su pjesmu Vukovarski sin, tijekom izvođenja pjesme i po završetku pobrali smo pljesak kao ni jedni sudionici prije nas, jer naš postav, pjesma, kulturno ponašanje, i sve pozitivno u radu pokazalo se na sceni Hrvatskog doma što su brojni uzvanici i gosti prepoznali i nagradili.