14.-18.03.2022. DRUŠTVENI CENTAR IN – Radionice u UZOSIO Golubica Vukovar

14.03.2022. godine, održane su slobodne aktivnosti. Na ovotjednim slobodnim aktivnostima ponovili što sve sadrži kutija prve pomoći i koji je cilj pružanja prve pomoći. Zatim smo ponovili važne brojeve, te kako se ponašati ako se nađemo na mjestu nesreće i kako pomoći unesrećenoj osobi koja je bez svijesti, koja ne diše, koja krvari, koja ima opekline i koja ima prijelom kostiju.

15.03.2022. godine, održane su radionice plesa. Na ovim radionicama plesa naša trenerica folklora pričala je korisnicima o ˝ Bećarcu ˝. Bećarac je oblik narodne pjesme porijeklom iz ruralne Slavonije, odakle se njegova popularnost proširila do južne Mađarske i diljem Vojvodine. U obliku je dvostih-a koji se sastoji od dva deseterca čije se zadnje riječi rimuju. U studenom 2011. godine, UNESCO je upisao bećarac u svoj popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. Nakon toga ponovili smo sve plesove do sada naučene.

18.03.2022. godine, održane su radionice likovno kreativne. Tema ovih radionica bila je ˝Šešir˝. Vanjski suradnik je na današnjoj radionici korisnicima zadao zadatak da pomoću kolaž papira naprave svoje šarene proljetne šešire. Izradom šešira, korisnici radionica vježbali su finu motoriku.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj teksta je isključiva odgovornosti Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem ˝Golubica˝ Vukovar.