13. 10. 2010. OLIMPIJADA STARIH ŠPORTOVA ZA OSOBE S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA

Dana 13. 10 2010. godine u CZR “Mala Terezija“ u Vinkovcima održane su prve sportske igre – olimpijada starih sportova za osobe s intelektualnim teškoćama. Olimpijadu je osmislila i uz pomoć zaposlenika Centra, po prvi put organizirala voditeljica sportskih aktivnosti gđica. Maja .
Samom natjecanju je prethodio mimohod natjecateljskih ekipa do pripremljenih terena, predviđenih za natjecanje u 10 različitih disciplina prilagođenih osobama s mentalnom retardacijom.
Na natjecanjima je sudjelovalo 100-tinjak osoba predstavnika slijedećih udruga i institucija koje skrbe o osobama s mentalnom retardacijom: Udruga Golubivi Županja,OŠ Milan Ambruš Slavonski brod, Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Nova Gradiška, Dječji dom Sv. Ana Vinkovci, Udruga Bubamara Vinkovci, OŠ A.G.Matoš, posebni odjel, Vinkovci, CZR «Mala Terezija» Vinkovci i, naravno ekipa Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar. Natjecanje je započelo nakon paljenja Olimpijskog plamena, kao na pravoj Olimpijadi, kojim su činom igre otvorene.

Natjecateljski dio započele su djevojke u disciplini trčanje-skakanje u vreći, osim koje discipline su se naši članovi natjecali i u slijedećim disciplinama: skok u dalj iz mjesta, bacanje kamena s ramena, nabacivanje koluta na štap (karike na marike), nošenje jaja u žlici, hvatanje jabuke koja visi o koncu, trčanje na 400 m, kotrljanje bale, povlačenje užeta (ekipno), dok se naša ekipa nije natjecala u disciplini nošenje na krke.
U ovih 9 disciplina u kojima su predstavnici Društva sudjelovali a za koje su ih pripremili voditelj Kluba „Golubica“ Damir Gaća i voditelj sportskih aktivnosti Tomislav Dubravčić, bilo ekipno bilo pojedinačno, ostvarili smo doista zapažene i hvale vrijedne rezultate, 4 zlatne (prva mjesta) i 6 srebrnih medalja (druga mjesta).
Nakon natjecanja za sve sudionike pripremljen je ručak i zabavni program, te smo u kasnim popodnevnim satima srdačno zahvalili ljubaznim domaćinima na gostoprimstvu te im obećali dolazak i dogodine. Pomalo umorni ali zadovoljni postignutim rezultatima  naši članovi su se vratili u Vukovar.