11.-13.01.2021. DRUŠTVENI CENTAR IN – Radionice u UZOSIO Golubica Vukovar

11.01.2021. godine, održane su slobodne aktivnosti. Na slobodnim aktivnostima korisnici su radili vježbe za razvoj grafomotorike. Svatko od korisnika imao je prilagođen radni listić, u rješavanju radnih listića pomogli su im stručni suradnici. Nakon odrađenih listića, na tabletu su korisnici mogli odigrati igrice kao što su pamtilica, memori, zbrajalice i sl.

11.01.2021. godine, održane su radionice likovno kreativne. Tema ovih radionica bila je ˝Otisak materijala˝. Vanjski suradnik govorio je o materijalima koje koristimo u svaki dan i to u bilo kojem obliku. Zatim su korisnici pomoću raznih materijala kao što su drvo, pločica, tkanina, aluminijska folija radili otisak na bijeli papir pomoću pastelnih boja. Raznolikost otisaka u šarenim bojama možete pogledati na fotografiji.

13.01.2021. godine održana je radionica likovno dramska. Na održanoj radionici, korisnici su pogledali kratki video zapis - Kako nastaju pahuljice. Zanimljivost radionice je kako mali kristali, odnosno nakupine snježnih kristala čine pahulje. Kada kristal oteža, počinje padati iz oblaka, a na svom putu kroz atmosferu sudara se i sljepljuje s drugim kristalima, te na taj način nastaju snježne pahuljice. Nakon pogledanog video zapisa, korisnici su odradili likovnu radionicu izrađujući svoje pahuljice od kristala. Za izradu koristili su kolaž i krep papir. Maštovitost pahuljica možete pogledati na fotografiji.

13.01.2021. godine, održane su radionice plesa. Na prvom djelu radionice trenerica mažoret plesa našim korisnicima govorila je o teoriji nastanka mažoret plesa. Kako nam je rekla pouzdani i točni izvori o nastanku mažoretkinja ne postoje. Spominju se tri teorije iz povijesti iz kojih možemo spoznati postojanje mažoret plesa. Jedna teorija smatra se službenom od Europske mažoret asocijacije (EMA), a ona nam govori kako su mažoretkinje nastale kao zamjena za tambour major. U nastavku su naši korisnici saznali i za ostale dvije teorije. Nakon teorijskog dijela uz vesele glazbene hitove korisnici su plesali do sada naučenu koreografiju sa mažoret palicama i pomponima.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta je isključiva odgovornost Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem ˝Golubica˝ Vukovar.