11.02.2019. SAVJETODAVNA REGIONALNA RADIONICA MDOMSP U OSIJEKU

Predstavnici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dana 11.02.2019. godine održali su u Osijeku u Velikoj županijskoj vijećnici jednodnevnu savjetodavnu Regionalnu radionicu za provedbu i praćenje provedbe mjera Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2017. do 2020. godine i Konvencije o pravima osoba s invaliditetom UN-a namijenjenu koordinatorima i nositeljima mjera Nacionalne strategije na razini jedinica lokalne i područne samouprave.

Na radionici su sudjelovali predstavnici gradova i ustanova koje pružaju usluge osobama s invaliditetom, te predstavnici nevladinih organizacija koje se bave osobama s invaliditetom s područja naše Županije, među kojima je prisustvovala i predstavnica naše Udruge. Na radionici su prezentirani rezultati Nacionalne strategije te analiza Izvješća jedinica lokalne i područne samouprave. Radionicu su vodile gospođa Zvjezdana Bogdanović, savjetnica Ministrice MDOMSP-e, gospođa Branka Zečević, voditeljica Odjela MDOMSP-u i predstavnica sa Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu dr. sc Anka Kekez Koštro.

Nacionalna strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2017. do 2020. godine i Konvencija o pravima osoba s invaliditetom UN-a daju zakonsku podlogu na kojoj i naša Udruga temelji svoj rad, a uvelike vidi i mogućnosti za poboljšanje i proširenje upravo oblika izvaninstitucionalne skrbi koju mi pružamo. Godine rada su potrebne kako bi dokazali i pokazali da zaslužujemo priliku i mogućnost za rad, a isto tako i za napredak. Najjednostavniji je prvi korak – početi sa pružanjem usluge, no dokazati stručnost i kvalitetu, za to treba vrijeme i pozitivni pokazatelji, mi ih imamo i nadamo se da smo radi toga i bili dio ove radionice. Zahvaljujemo nadležnom Ministarstvu na organizaciji radionice i pozitivnom stavu prema izvaninstitucionalnim oblicima skrbi, kao i Vukovarsko-srijemskoj županiji, posebice pročelniku dr.sc.Darku Dimić na pozivu na radionicu.