10. – 12.02.2021. DRUŠTVENI CENTAR IN – Radionice u UZOSIO Golubica Vukovar

10.02.2021. godine, održane su slobodne aktivnosti. Na ovotjednim slobodnim aktivnostima korisnici su učili kako uz pomoć ruke najbolje mogu naučiti glazbenu ljestvicu. Kroz ponavljanje uspješno su savladali glazbenu ljestvicu. Također, su imali priliku rješavati listiće sa glazbenim elementima te su ostatak vremena pjevali svoje najdraže pjesme.      

 11.02.2021. godine, održane su radionice plesa. Na radionici plesa naša trenerica opisala je korisnicima situaciju sa početka 20. stoljeća, kako su se u Francuskoj i Nizozemskoj počele javljati formacije mažoretkinja. Mažoretkinje se tada više nisu pojavljivale zajedno sa vojnim paradama, već su imale ulogu zabavljati urbano stanovništvo svojim plesom uz pratnju puhaćeg orkestra. Nakon Drugog svjetskog rata mažoretkinje se pojavljuju na reklamama za razne kompanije. A kao najveću promociju koja je podigla veliku popularnost mažoretkinjama je ta kako su one bile prateća skupina na turneji pjevačice Madonne, koja je i sama plesala kao mažoretkinja na svojih 67 koncerata diljem svijeta. Na drugom djelu radionice korisnici su uz vesele glazbene zvuke plesali sa mažoret palicama i pomponima.    

 12.02.2021. godine održana je radionica likovno dramska. Na održanoj radionici, korisnici su pogledali dva videa. Prvi video bio je o Sv. Valentinu, a drugi crtani film Štrumpfovi – Valentinovo. Korisnici su razmijenili svoje dojmove o pogledanom, te su ostatak vremena izrađivali radove na temu ˝Valentinovo˝.   

 12.02.2021. godine, održane su radionice likovno kreativne. Tema ovih radionica bila je ˝Isprepletene ruke˝. Vanjski suradnik je na ovoj radionici govorio i pokazao korisnicima kako ruke možemo koristiti i umjetnosti na različite načine. Kako su nam šarene i isprepletene ruke uspjeli možete pogledati na fotografijama.        

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta je isključiva odgovornost  Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem ˝Golubica˝ Vukovar.