10. 11. 2011. GOLUBIĆI I ADRIS ZAKLADA

U četvrtak 10.studenog.2011. u 11:00 sati u Velikoj čitaonici Hrvatskog državnog arhiva Zagreb održala se svečanost Zaklade Adris na kojoj su bile prisutne članice Kluba roditelja djece s teškoćama u razvoju „Golubići“  Vukovar Sanela Knezović i Viktorija Matin Lacković.

Misija Zaklade Adris je promicanje korporativne društvene odgovornosti, a svojim djelovanjem nastoje poticati izvrsnost, otkrića u znanstvenom i umjetničkom radu, podupirati nadarene studente i mlade znanstvenike, štititi hrvatsku izvornost, jačati ekološku svijest,te pomagati najpotrebitijima u hrvatskom društvu. Od poslanih 838 projekata odabrana su 38, među njima i projekt Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama „Golubići – mali klub za osobe s mentalnom retardacijom- opremanje prostora“. Projekt spada u područje dobrota.

Zahvaljujući misiji Zaklade Adris i namjenskoj donaciji u iznosu od 60.000,00 kuna,  „Golubići“ će uskoro imati potrebnu opremu i materijal za didaktičko senzomotorički rad djece s teškoćama u razvoju.

Voditeljica Kluba Sanela Knezović se zahvalila Zakladi Adris na potpori. Zahvala je bila u stilu hrabre majke koja želi mnogo toga promijeniti za našu djecu. Govor je bio iskren iz srca i duše. Bila je jedina koja je dobila dva aplauza, te predala simboličan poklon predsjedniku uprave Adris Zaklade. Između ostalog je istaknula kako našoj djeci ne treba žaljenje već pomoć i potpora kako bi napredovali u svim područjima i bili sretni.

„Golubići“ su veoma sretni i zahvalni na ovakvom poticaju. Slijedeći korak Kluba je pronalaženje potrebnog prostora u kojem će se postaviti nova oprema.