10.07.2019. PRIPREME ZA „GOTHIA CUP“

Gothia Cup je najveći je međunarodni turnir u nogometu za mlade u svijetu. Svake godine na turniru sudjeluje oko 1700 timova iz 80 zemalja i odigra se oko 4500 utakmica raspoređeno na 110 terena.

Timovi i sudionici iz cijelog svijeta ovaj turnir čine jedinstvenim. Turnir je mjesto susreta mladih u svijetu, bez obzira na religiju, boju kože ili nacionalnost, s nogometom kao zajedničkim nazivnikom. Na organizaciji turnira zaposleno je više od 2 500 osoba.

Gothia Cup je prvi put održan 1975. godine. Tijekom godina na turniru je sudjelovalo gotovo milijun igrača iz ukupno 146 zemalja.

Ovaj turnir je više od običnog nogometnog turnira. Na ovom turniru osim mladih iz cijelog svijeta koji su uključeni u redovne nogometne klubove, sudjeluju i mladi - osobe s intelektualnim oštećenjima u posebnoj skupini pod nazivom Gothia Special Olympics Trophy, koji je oduvijek bilo važan dio Gothia kupa. Želja organizatora Gothia Cupa je pomoći da svijet bude malo bolji.

Kada imamo informacije o događaju, njegovim ciljevima i namjerama, Gothia Cup je turnir u kojemu bi se svako želio sudjelovati, pa tako i mi, a kada nešto želimo...to i možemo!

Specijalna olimpijada Hrvatske je jedan od dva kluba iz Hrvatske koji imaju timove koji će igrati tijekom Gothia Cupa 2019.

Osim Specijalne olimpijade Hrvatska, čiji smo mi dio, još 29 timova iz 14 različitih zemalja natjecati će se u kategoriji Gothia Special Olympics Trophy.

Od 14.07. do 20.07. naša dva korisnika sa svojim trenerom, kao dio nogometnog tima Specijalne olimpijade Hrvatske sudjelovat će u Gothia Cupu u kategoriji Gothia Special Olympics Trophy u Göteborgu, Švedska.