09. -13.11.2020. DRUŠTVENI CENTAR IN – Radionice u UZOSIO Golubica Vukovar

09.11.2020. godine, održana je radionica likovno dramska. Tema radionice bila je ˝Indijanci˝. Na prvom djelu radionice korisnici su imali priliku saznati nešto o Indijancima. Kad se prvi put spominju? Da li ih još ima? Gdje žive? Kojim jezikom komuniciraju? Za što koriste koplje, luk i strijelu? Nakon svih zanimljivosti koje su korisnici na radionici saznali o njima, na drugom djelu radionice izrađivali su indijanski šator i strijelu uz pomoć stručnih suradnika. Kako im je bilo možete pogledati na fotografijama.

10.11.2020. godine, održane su radionice plesa. Na prvom djelu radionice, trenerica je korisnicima pričala o plesu. Kako je ples ritmično pokretanje tijela prema ritmu glazbe. Može se plesati pojedinačno, u parovima ili u skupinama. Ples prati čovjeka od pamtivijeka, a još i crteži u spiljama pokazuju čovjeka kako pleše. U svojim počecima, ples je bio motorička reakcija na određene emocije, na pojačano veselje, strah, žalost, ljubav ili mržnju. Motoričke reakcije na ta uzbuđenja bili su živahni, iracionalni, ali vrlo izraženi sljedovi pokreta, koji su višekratnim uzastopnim ponavljanjem poprimili određeni ritmički obrazac i pretvorili se u ples. Na drugom dijelu radionice korisnici su ponovili do sada naučenu koreografiju.

11.11.2020. godine, održane su radionice likovno kreativne. Tema radionice bila je ˝Tonovi boja˝. Na ovoj radionici korisnici su istraživali boju. Stručni suradnik im je pokazao koje su to hladne, a koje tople boje. Nakon toga pomogao je korisnicima da naprave svoje tonove boja od hladne do tople i to u pet nijansi koristeći bijelu i crnu sa plavom, zelenom ili crvenom. Kako su radovi napravljeni možete pogledati na fotografijama.

12.11.2020. godine, održane su slobodne aktivnosti. Na održanim slobodnim aktivnostima sa korisnicima smo razgovarali koliko je važna Gradska čistoća. Kakvo bi mjesto bilo da nemamo vrijedne i marljive ljude koji zbrinjavaju otpad. Nakon razgovora koliko se moramo brinuti za naš Grad i mjesta u kojima živimo, na drugom djelu radionice korisnici su izrađivali ˝Vesele metle˝ te na taj način pokazali svoju kreativnost.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj teksta je isključiva odgovornost Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem ˝Golubica˝ Vukovar.