09. 10. 2010

Povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji organiziralo je u subotu , 09.listopada 2010, u prostorijama Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu šesnaesti informativni seminar za animatore i suradnike u radu s osobama s invaliditetom i s njihovim obiteljima.
Nakon uvodne molitve  i pozdrava predavanje je održao mr. Bože Radoš, duhovnik u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu na temu MOLITVA, SUSRET ČOVJEKA S BOGOM-PREDUVJET ZDRAVE KOMUNIKACIJE. Iduće predavanje, KOMUNIKACIJA-OSNOVA SVAKOG MEĐULJUDSKOG ODNOSA, održala je gđa. Monika Šimek,prof.psiholog.
Oba predavanja imala su za cilj da progovore o problematici kako ostvariti zdravu i kvalitetnu komunikaciju.
Potom su odrađene dvije radionice na temu KAKO KOMUNICIRAMO S NAJBLIŽIMA i ZNAMO LI SLUŠATI koje su vodili Monika Šimek, prof. psiholog, Katarina Vilić, prof. psiholog, Amalija Krstanović pedagoginja u mirovini i Nada grujić Tomas, psihologinja.
Zahvalni smo Pastoralnom centru na održavanju ovakvih seminara koji su nadasve korisni i nužni za bolju edukaciju kako obitelji osoba s invaliditetom tako i  djelatnika koji s njima svakodnevno rade, te se nadamo da će ova, već tradicija održavanja seminara, potrajati još dugi niz godina. Ovim putem  bi se zahvalili i svim stručnim osobama i govornicima koji su predavali na ovom seminaru .
Aktivni sudionici su bile i Ivana Perak i Jelena Hodak predstavnice našeg Društva.