08.-12.11.2021. DRUŠTVENI CENTAR IN – Radionice u UZOSIO Golubica Vukovar

08.11.2021. godine, održane su slobodne aktivnosti. Na ovotjednim slobodnim aktivnostima naši korisnici imali su priliku baviti se tjelesnom aktivnošću te odraditi zadani poligon. Kroz ovu aktivnost korisnici su naučili da su u životu nužna i neka pravila te kako ustrajati u izvršenju zadatka, razviti osjećaj orijentacije u prostoru i planiranjem kako što prije doći do zadanog cilja.

11.11.2021. godine, održane su radionice plesa. Na ovim radionicama plesa korisnici su pomoću video zapisa mogli vidjeti raznolikost i sadržaj slavonskih, baranjskih i srijemskih nošnji. Sadržane narodne nošnje i njezini pojedinačni dijelovi pripadaju starijem i novijem odjevnom sloju. Starinski tip odijevanja obilježio je veći dio 19. stoljeća. A određuje ga upotreba odjevnih elemenata – ženskih jednodijelnih košulja, rubina, odvojenih košulja oplećaka i sukanja skuta, krila, rubina; muških košulja i gaća; dodatnih pojaseva, pregača i rubaca – izrađenih pretežito u domaćoj radinosti, s arhaičnim panonskim i slavenskim naslijeđem te većom regionalnom sličnošću. Temeljno nekrojeno ruho upotpunjivali su vuneni, sukneni i kožni ili krzneni odjevni predmeti te odgovarajuća obuća.

12.11.2021. godine, održane su radionice likovno kreativne. Tema ovih radionica bila je ˝Prostorno djelovanje boja - Bundeva˝. Korisnici su na ovim radionicama bojali crtež koji im je vanjski suradnik nacrtao, na način da je vanjsku suradnik na bundevi nacrtao i obojao nekoliko motiva. Promatrajući bundevu korisnici su imali zadatak obojati svoj rad bojama koje vide na njoj.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj teksta je isključiva odgovornosti Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem ˝Golubica˝ Vukovar.