08.11.2021. godine, održane su slobodne aktivnosti. Na ovotjednim slobodnim aktivnostima naši korisnici imali su priliku baviti se tjelesnom aktivnošću te odraditi zadani poligon. Kroz ovu aktivnost korisnici su naučili da su u životu nužna i neka pravila te kako ustrajati u izvršenju zadatka, razviti osjećaj orijentacije u prostoru i planiranjem kako što prije doći do zadanog cilja.

11.11.2021. godine, održane su radionice plesa. Na ovim radionicama plesa korisnici su pomoću video zapisa mogli vidjeti raznolikost i sadržaj slavonskih, baranjskih i srijemskih nošnji. Sadržane narodne nošnje i njezini pojedinačni dijelovi pripadaju starijem i novijem odjevnom sloju. Starinski tip odijevanja obilježio je veći dio 19. stoljeća. A određuje ga upotreba odjevnih elemenata – ženskih jednodijelnih košulja, rubina, odvojenih košulja oplećaka i sukanja skuta, krila, rubina; muških košulja i gaća; dodatnih pojaseva, pregača i rubaca – izrađenih pretežito u domaćoj radinosti, s arhaičnim panonskim i slavenskim naslijeđem te većom regionalnom sličnošću. Temeljno nekrojeno ruho upotpunjivali su vuneni, sukneni i kožni ili krzneni odjevni predmeti te odgovarajuća obuća.

12.11.2021. godine, održane su radionice likovno kreativne. Tema ovih radionica bila je ˝Prostorno djelovanje boja - Bundeva˝. Korisnici su na ovim radionicama bojali crtež koji im je vanjski suradnik nacrtao, na način da je vanjsku suradnik na bundevi nacrtao i obojao nekoliko motiva. Promatrajući bundevu korisnici su imali zadatak obojati svoj rad bojama koje vide na njoj.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj teksta je isključiva odgovornosti Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem ˝Golubica˝ Vukovar.