07.-09.03.2022. DRUŠTVENI CENTAR IN – Radionice u UZOSIO Golubica Vukovar

07.03.2022. godine, održane su slobodne aktivnosti. Na ovotjednim slobodnim aktivnostima obilježili smo Međunarodni dan žena. Stručni suradnici razgovarali su sa korisnicima kako je došlo do obilježavanja tog dana i kako se on danas obilježava. Nakon toga korisnici su imali zadatak napraviti tulipane sa prigodnim čestitkama za mame, bake, sestre ili prijateljice.

08.03.2022. godine, održane su radionice plesa. Na ovim radionicama plesa korisnici su i dalje nastavili ponavljati folklorne plesove koje su do sad naučili. A u nastavku radionica naučili su pjesmu i ples ˝Oj, Ivane Ivaniću˝.

09.03.2022. godine, održane su radionice likovno kreativne. Tema ovih radionica bila je ˝ Komplementarni kontrast ˝. Komplementarni odnos dobivamo stavljanjem u odnos jedne primarne boje s jednom sekundarnom dobivenom od druge dvije primarne na primjer zelena = žuta + plava. Takve su boje točno dijametralno suprotne na Ostwaldovom krugu boja i njihovim međusobnim miješanjem uvijek se dobiva siva. Komplementarni parovi su: crvena – zelena, žuta – ljubičasta i narančasta – plava. Ti parovi su istovremeno i u toplo-hladnom kontrastu i u svjetlo-tamnom kontrastu. Korisnici su na ovim radionicama uz pomoć kolaž papira slagali komplementarni odnos boja.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj teksta je isključiva odgovornosti Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem ˝Golubica˝ Vukovar.