05.10.2010.

U organizaciji ZAJEDNICE SAVEZA UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM – SOIH održan je XV. HRVATSKI SIMPOZIJ OSOBA S INVALIDITETOM od 03. do 05. listopada 2010. godine u Hotelu “Golden Tulip Holiday” u Zagrebu.
Tema ovogodišnjeg Simpozija je bila
“ŠTO ČLANSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U EU DONOSI OSOBAMA S INVALIDITETOM?”.
Na Simpoziju su bila izlaganja najviših predstavnika Disabled People’s International – DPI Europe i European Disability Foruma – EDF koji su prezentirali europska iskustva, kao i predstavnika naših institucija  (MVPEI, MOBMS, Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Saborska zastupnica, Ureda za ljudska prava Vlade RH, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom).
U programu je urađen i prikaz  suradnje nacionalnih saveza SOIH-a s europskim asocijacijama i primjeni APVE, izlagali su predstavnici

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize
Hrvatski savez udruga gluhih i nagluhih
Savez civilnih invalida rata Hrvatske
Hrvatski savez udruga za osobe s mentalnom retardacijom
Hrvatski savez udruga invalida rada
Savez društava multiple skleroze Hrvatske
Hrvatski paraolimpijski odbor
Savez društava distrofičara Hrvatske
Hrvatski savez društava miasteničara
Udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet OSVIT

Na ovom prekrasnom skupu sudjelovali su i naši članovi Mirjana Jakovčev iz Slavonskog broda, predsjednica Hrvatskog saveza udruga za osobe s mentalnom retardacijom, Lidija Vinković iz Zagreba, Stručna tajnica i koordinatorica rada Centra za informativne, savjetovališne i edukacijske aktivnosti Saveza, Sonja Ninić – Ševo iz Šibenika, Pero Kraljević iz Zagreba, Branimir Domac iz Osijeka i Ivica Azenić iz Vukovara.