05.10.-09.10.2020. DRUŠTVENI CENTAR IN – Radionice u UZOSIO Golubica Vukovar

U ponedjeljak 05.10.2020. godine, održane su slobodne aktivnosti. Na slobodnim aktivnostima korisnici su izrađivali bundeve. Za izradu su im bile potrebne daščice, ljepilo, kolaž papir, tempera i mašta da naprave što strašniju bundevu. Na drugom djelu radionice, korisnici su učili pjevati stihove pjesmice ˝Bundevo, bundevo okrugla i žuta, narasla si, narasla u polju kraj puta˝ te su s tim stihovima zaključili slobodne aktivnosti.

U utorak 06.10. 2020. godine, održana je plesna radionica. Na plesnoj radionici, korisnici su koristili mažoret štapove. Prije početka izvođenja elemenata sa štapom, trenerica mažoret plesa korisnicima je ispričala nešto više o učenju manipuliranjem štapom, te kako treba obratiti pozornost na samu pripremu. Također je govorila i o vrstama štapova koje mažoretkinje koriste u svom radu od početnih drvenih do štapova od prokroma za one napredne. Nakon uvodnog dijela korisnici su zajedno sa trenericom nastavili s učenjem koreografije.

U srijedu 07.10.2020. godine, održana je likovno kreativna radionica. Korisnici su odradili radionicu koja se odnosila na zadanu temu ˝Skrivene boje lišća˝. Vanjski suradnik na radionicu je donio različite jesenje listove koje je pronašao te je dao uputu korisnicima da svatko izabere jedan list koji im se čini najzanimljiviji. Sljedeća uputa bila je da promatraju izabrani list te da ga precrtaju na bijeli list papira. Bila je to kreativna radionica sa puno utkane mašte i topline naših korisnika. Raznolikost obojanog lišća unio je vedrinu i toplinu u tada tmuran i kišni dan.

U četvrtak 08.10.2020. godine, održana je likovno dramska radionica. Tema ove radionice bila je ˝ Ima jedna prekrasna planeta, a zove se Zemlja. Stvorena za igru i veselje, za ljubav i snove.˝ Korisnici su gledali kratke video zapise o zanimljivostima vezane za naš raznoliki planet. Stručni suradnik je razgovarao sa korisnicima o raznolikosti našega planeta. Na drugom dijelu radionice korisnici su izrađivali planet Zemlju od krep papira u njezinim bojama, a kao zaključno stavili su srce te na taj način iskazali ljubav prema njoj.

Bila je to odlična prilika za međusobno druženje i socijalno aktiviranje naših korisnika. Kako im je bilo i kakve su radove napravili možete pogledati na fotografijama.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj teksta je isključiva odgovornost Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem ˝Golubica˝ Vukovar.