03. 12. 2011. MEĐUNARODNI DAN INVALIDA

Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar – Golubica, kako i prethodnih godina, i ove godine je sudjelovalo u puno prigodnih aktivnosti povodom Međunarodnog dana invalida. Početak svečanih događanja dogodio se u petak 02. prosinca kada je u Velikoj vijećnici Grada Vukovara potpisan Ugovor o pravu građenja za gradilište na kojem će se graditi Centar za osobe s mentalnom retardacijom u Vukovaru. Ugovor su potpisali Gradonačelnik gospodin Željko Sabo i Ivica Azenić predsjednik Društva. Ovim činom otvoren je put prema realizaciji građevinske dozvole za izgradnju narečenog objekta.
Na sam dan invalida, 03. prosinca, predstavnici Društva su sudjelovali na svečanoj Skupštini i programu obilježavanja Međunarodnog dana invalida u Vinkovcima koje su organizirali Udruga osoba s invaliditetom Bubamara iz Vinkovaca. U hotelu Admiral održan je ovaj svečani skup u prisutnosti više od četiristo uzvanika i članova Bubamare.
Skupu se obratio pozdravnim riječima predsjednik Bubamare gosp. Tomislav Velić, župan Vukovarsko srijemske županije gosp. Božo Galić i gradonačelnik Vinkovaca gosp. Mladen Karlić i gospođa Marica Mirić iz Zajednice saveza udruga osoba s invaliditetom – SOIH.
U večernjim satima članovi kluba Golubica sa voditeljima sudjelovali su na prigodnom skupu koji su organizirali Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama Osijek. Prigodni program izveli su članovi Kluba Plamena ptica Osječkog Društva, a potom se nastavilo zabavnim programom gdje su i naši članovi pjesmom pokazali svoje umijeće.