03.09.2010. – Društvo dobilo kombi vozilo

U nazočnosti članova Upravnog o dbora Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Bože Galića župana Vukovarsko – srijemske županije, Pere Mlinarića Saborskog zastupnika i Damira Barne,
predsjednica Fonda Ljiljana Blažević uručila je vukovarskom Društvu za pomoć mentalno retardiranim osobama  novo kombi vozilo CITROEN 8+1, sa ugrađenom rampom – vodilicama za prijevoz osoba u invalidskim kolicima.
Vozilo će se koristiti za poboljšanje mobilnosti članova Društva te olakšavanje provođenja određenih aktivnosti projekata i programa,
a u slobodnom vremenu omogućiti će se korištenje vozila i za podmirenje potreba drugih korisnika, naročito osoba s invaliditetom.
Predsjednik Ivica Azenić, pored zahvale za donirano vozilo, podsjetio je kako  Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama ove godine obilježava 40 godina postojanja, 20 godina djelovanja Kluba Golubica  i deset godina od povratka.

Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara  za nabavku vozila izdvojio je oko 218.000 kuna,
a ostatak  iznosa cijene vozila dali su donatori Trgovački lanac Lidl, Hrvatska elektroprivreda, Croatia osiguranje Vukovar i Auto kuća- Cerić.

Svečanoj primopredaji nazočili su svi članovi kluba Golubica, roditelji, zaposlenici Društva, voditelji radionica, zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Danijela Stanković, puno sugrađana te predstavnici medija.