02. – 06.11.2020. DRUŠTVENI CENTAR IN – Radionice u UZOSIO Golubica Vukovar

11.2020. godine, održana je radionica likovno dramska. Na prvom djelu radionice naši korisnici slušali su priču o ˝Zmaju Koronašu˝ koju je stručna suradnica pročitala. Nakon pročitane priče korisnici su analizirali tekst te nam rekli kako su priču doživjeli. Na drugom djelu radionice korisnici su izrađivali svog zmaja i korona virus, te su na taj način objedinili ovu radionicu.

03.11.2020. godine, održana je radionica plesa. Kao i prethodne radionice plesa pa tako i na ovoj radionici, korisnici su ponovili naučenu koreografiju. Bila je to odlična prilika za druženje i socijalno aktiviranje korisnika i stručnih suradnika zajedno kroz glazbu i ples. Korisnici se vesele sljedećem tjednu i novim temama i plesnim pokretima na radionici.

04.11.2020. godine, održana je radionica likovno kreativna. Tema ove radionice bila je ˝Zrcalna simetrija˝. Simetrija je vrsta kompozicije u kojoj su plohe i elementi oblikovani tako da lijeva strana odgovara desnoj, a zamišljena crta po sredini formata papira pomaže odrediti način smještaja ploha. Ta zamišljena crta po sredini papira ili lika naziva se OS simetrije jer dijeli plohu na dva jednaka dijela. Kako bi korisnici radionice bolje razumjeli temu ove radionice, dali smo im prvo priliku da se pogledaju u zrcalo i kažu nam što vide. Kada su razumjeli što je to simetrija, svoje znanje pokazali su na papiru. Izrezivali su različite oblike te su crni papir podijelili na dva jednaka dijela i lijepili različite oblike na obje strane, te su na taj način dobili zrcalnu simetriju. Njihove radove možete vidjeti na fotografijama.

05.11.2020. godine, održane su slobodne aktivnosti. Na ovim slobodnim aktivnostima, korisnici su igrali razne društvene igre, kao što su biljar, stolni nogomet, zračni hokey, X vs O igru, slagalice. Društvene igre su edukativne, one potiču na druženje i zabavu, nikada nisu dosadne te ih korisnici sa radošću igraju. Kako bi im bile još zanimljivije stručni suradnici pustili su korisnike da nadopune i kreiraju nova pravila igrajući ih.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj teksta je isključiva odgovornost Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem ˝Golubica˝ Vukovar.