02.-03.12.2021. DRUŠTVENI CENTAR IN – Radionice u UZOSIO Golubica Vukovar

02.12.2021. godine, održane su radionice plesa. Na ovim radionicama plesa, korisnici su pogledali video zapis o narodnim nošnjama dubrovačkoga kraja. Žensku nošnju u Konavlima čine platnena košulja, s raznobojno vezenim ukrasima na prsima, koji završava kiticama od žute svile. Tome pripada bijela pregača od tanke vunene tkanine s urešenim donjim rubom. Široki crni pojas, preko kojeg se veže šarena tkanica, naručito naglašava struk. I posve kratak prsluk, često ukrašen gajtanima, većinom je crne boje ističući se na bijeloj podlozi košulje. Djevojke iz Konavala nosile su na glavi crvenu kapicu, a na nogama crvene cipele. Udate žene glavu pokrivaju dvjema maramama. Prva je manja, složena u trokut i vezana na zatiljku, a drugu, veću i jako uškrobljenu, stavljaju povrh prve i slažu u obliku krila. Preko platnene košulje zimi nose dugačku suknenu haljinu.

03.12.2021. godine, održane su radionice likovno kreativne. Tema ovih radionica bila je ˝ Božićna jelka˝. Na ovoj likovno kreativnoj radionici, korisnici su od kolaž papira pravili božićnu jelku te ju ukrasili sa oblicima po želji. Kako su korisnici izradili svoje božićne jelke, možete vidjeti na fotografijama.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj teksta je isključiva odgovornosti Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem ˝Golubica˝ Vukovar.