01.-04.03.2022. DRUŠTVENI CENTAR IN – Radionice u UZOSIO Golubica Vukovar

01.03.2022. godine, održane su slobodne aktivnosti. Na ovotjednim slobodnim aktivnostima ponovili smo kako čovjek mimikom lica može izražavati svoje osjećaje kada je pozitivan: nada, sreća, zadovoljstvo, ljubav, a kada je negativan: ljutnja, tuga, strah, žalost. Slijedeći zadatak na aktivnostima bio je nacrtati i obojati raspoloženje klauna. Svi klaunovi bili su sretni, a na kraju aktivnosti korisnici su im dali imena.

02.03.2022. godine, održane su radionice plesa. Na ovim radionicama plesa naša trenerica folklora pričala je korisnicima o pokladama u Slavoniji točnije o lijepim i ružnim Bušama. Nakon toga plesali su na pjesme prikladne za poklade : ˝Poklade su ˝ i dr. Na kraju radionica korisnici su otplesali Slavonsko kolo.

04.03.2022. godine, održane su radionice likovno kreativne. Tema ovih radionica bila je ˝Tonska modelacija˝. Tonska modelacija je način slikanja u kojem iluziju volumena postižemo stupnjevanjem tonova jedne boje. To znači da odabranu boju posvjetljujemo ili potamnjujemo kako bismo na plohi postigli iluziju. Vanjski suradnik je na ovim radionicama korisnicima zadao zadatak da izaberu dvije boje te da uz njegovu pomoć naprave tonsku modelaciju na papiru.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj teksta je isključiva odgovornosti Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem ˝Golubica˝ Vukovar.