01.-04.02.2022. DRUŠTVENI CENTAR IN – Radionice u UZOSIO Golubica Vukovar

01.02.2022. godine, održane su slobodne aktivnosti. Na ovotjednim slobodnim aktivnostima korisnici su izrađivali leteće balone motanjem šarenih papirića, te saznali nešto o njima. Balon je šuplja letjelica od laganog materijala često je napravljen od plastike, na primjer najlon ili poliester, bez pogona i s ograničenom mogućnošću upravljanja. Ispunjen je plinom lakšim od okolnoga zraka vodikom, helijem ili toplim zrakom, a koji mu omogućuje lebdenje u Zemljinoj atmosferi. Balon se održava u zraku povremenim paljenjem plamena, a spušta se hlađenjem zraka zbog prestanka zagrijavanja.

02.02.2022. godine, održane su radionice plesa. Na ovim radionicama plesa korisnici su zajedno sa trenericom ponovili ˝ Ćiru˝, ˝Ajd na livo ˝, ˝Kalendara˝ i ˝Slavonsko kolo˝. Iza nas su još jedne radionice folklornog plesa koje su prošle uz puno truda i zabave.

04.02.2022. godine, održane su radionice likovno kreativne. Tema ovih radionica bila je ˝ Zima ˝. Na ovim radionicama našim korisnicima prvi zadatak bio je pogledati kroz prozor prostora Društvenog centra IN i reći vanjskom suradniku što vide. Većina je rekla kako vide stabla, koja nemaju lišća i koja izgledaju hladno kao zima. Zadatak na ovim radionicama bio je nacrtati stablo koje su vidjeli, a zatim i dodati pahuljice.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj teksta je isključiva odgovornosti Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem ˝Golubica˝ Vukovar.